Vecka 16

Rapport från Emelie och Disa: I veckans bild har vi ritat med kolkritor. I veckan har vi också lärt oss om fjärilen. Vi har också övat på dubbelteckning. Vi har övat på problemlösningar. Vi har en bana på skolgården.
Disa och Emelie

Nu är det frökens tur:
Banan som Emelie och Disa skriver om är en rörelsebana som idrottsfröken Johanna ordnat på skolgården. Det är meningen att barnen ska kunna gå ut och ta en runda när de arbetat i klassrummet för att få luft och ny energi. Vi gör också röris och går in på GoNoodle för att ta små pauser.

Den här veckan har vi startat vårt fjärilstema. Vi har skrivit om fjärilens livscykel. Vi har pratat om vad en livscykel är och om andra livscykler än fjärilens. Vi har sett en film om fjärilar.

Vi har arbetat med dubbelteckning. När ett ord dubbeltecknas så använder vi en kort vokal och när det inte dubbeltecknas en lång vokal men vi har också sett att det finns undantag. Vi har läst ett kapitel ur den Magiska kulan. Barnen fick en läskompis som de läste med.

Barnen har tillsammans med Maysan planterat Tagetes som vi har stående i klassrummet nu. Vi hoppas få se blommorna växa och bli stora så att vi kan plantera ut dem sen.
Tagetes

I matte arbetar vi på med problemlösning och huvudräkning. Innan barnen gör sin mattestencil hemma så ska de öva på det tal som de fått. Vi övar på olika strategier för att räkna ut uppgifterna i huvudet. Vi försöker komma ifrån en till en räknandet.

På bilden med Teresa har barnen målat vitsippor med kolkrita.
Vitsippor

Vi har också fått chans att prova ett matteprogram som heter Monstertrubbel från Digimundus och Askunge förlag. Det här mattespelet är tänkt för åk 2-3 så vissa saker är lite kluriga men kul att vi får chans att pröva detta.

Alla har fått svara på matenkäten idag.
Vi har fått arbeta lite extra med arbetsron den här veckan efter vårt härliga påsklov.

Trevlig helg!
/Mange och Carina

 

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s