V.13

Liten rapport från Alice och Gustav, de fick tyvärr avsluta sin rapport innan de var klara. Vi har varit i skogen. De var god mat i skolan idag.
Idag hade vi bild med Teresa. Vi har gjort spiraler som man ska ha blommor på.
Hälsningar från Alice och Gustav

Nu är det frökens tur. Vi har fortsatt att träna på finmotoriken. Vi har börjat forma bokstäver. Siffror har de skrivit hela tiden. Ni föräldrar får gärna hjälpa till när ert barn skriver genom att påminna att alla siffror och bokstäver skrivs uppifrån och ned. I årskurs 3 är kunskapskraven att man ska kunna skriva på en dator och ha en läslig handstil. Om jag känner att en elev inte orkar arbeta finmotoriskt än med handstilen så kommer jag låta dem träna på annat sätt med finmotoriken. Under fliken svenska hittar ni olika bokstavsfilmer. Vi har börjat med C.

Vi har varit i skogen och arbetat med matte och tittat på knoppar. Jag var i skogen först med killarna och sen med tjejerna. Mange var i klassrummet och arbetade med gruppen som var kvar på skolan.

Björknässkolans lågstadium är med i ett forskningsbaserat arbetssätt som heter STL. I stora drag så går det ut på att eleverna ska återkoppla på varandras arbeten. Eleverna följer också checklistor för att lära sig att se att de har fått med det som vi har bestämt att de ska ha med i sina texter. Sen har språket en stor del i detta arbetssätt. Vi är som sagt i startgroparna med detta spännande projekt. Den här veckan har vi arbetat med beskrivande texter. Alla elever har beskrivet en leksak utan att skriva vad det var för sak, sedan har eleverna fått gissa på varandras leksaker. De är jätteduktiga. Utifrån detta arbete så får vi också bra diskussioner kring hur man ska vara på nätet, vad får man skriva och inte. Den här gången var det t.ex väldigt roligt att lägga till olika smileys när de skrev. Vi kom överens om att den här gången får ni pröva och göra smileys men sen gör vi inte det i våra texter och återkopplingar.

1B har också skrivit dikter till sina fina John Bauer inspirerande målningar. Bauer var förra månadens kulturperson.
john bauer

Torsdag den 6/4 är det dags för skolbio. Skolbion slutar runt 14 så vi hoppas vara tillbaka på skolan runt 15. De som har fått badtid den här dagen stannar kvar med Mange i Sickla.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s