Vecka 3

Idag har barnen haft bild med Teresa, de har arbetat med grundfärgerna. Teresa kommer att ha bild med 1b på fredagar den här terminen.

fargcirkel-1 fargcirkel2

fargcirkel3

Vi har haft ett mattepass ute idag. Två och två har barnen räknat framåt till 20 och bakåt medan de gick framlänges och baklänges. Barnen gick hundra steg tillsammans. Vi övade också på dubbelt och hälften.

Vi har tittat på Ozmo på engelskan sen har vi repeterat det vi pratat om under höstterminen. På matten har vi arbetat med talområdet mellan 11-20. Vi fortsätter också att träna på huvudräkning. Vi pratar om och provar olika strategier när vi räknar ut olika tal. Nästa vecka kommer barnen att börja få matteläxor. Dessa läxor kommer vara att man ska träna på olika talkompisar, huvudräkning. Vi försöker komma ifrån att barnen ska räkna på fingrarna, ett i taget. Återkommer med mer info om detta nästa vecka.

Vi har läst mycket. Det är så härligt att höra era barn läsa. Alla har gjort stora framsteg. Klassen har skrivit om sin mamma och pappa. Nästan alla blev klara med detta. Dem färdiga texterna sitter i läxmappen.

Vi jobbar med arbetsron i klassrummet. Alla är överens om att de vill ha arbetsro och alla är med på att det är bara dem själva som kan bidra till den. I måndags hade vi en jättebra dag hela dagen sen har det varit rörigare på vissa lektioner. Idrottslektionerna har varit mycket bra. Mange eller jag är med under dessa lektioner. Vi fortsätter med det ett tag till. Det är ingen idrott nästa onsdag. Det är simning på torsdag. Alla tar med sig en egen lunchmatsäck på torsdag när vi ska simma.

Det har blivit några ändringar i fliken viktiga datum. Vi har flyttat på biobesöket för Inga Rising ska komma till skolan och ha sångsamling. Vi kommer inte att ha matsäck till biobesöket.

Jag kommer snart att lägga in tider för vårens utvecklingssamtal på Schoolsoft.

Trevlig helg!
Carina och Mange

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s