V.41

Oj vad tiden går fort. Tack för alla trevliga samtal.

Den här veckan har vi fortsatt med NTA, fast eller flytande. Veckans uppdrag gick ut på att sortera upp 20 olika föremål, först skulle alla föremål sorteras efter färg sedan efter form. I fredags hade vi sångsamling tillsammans med 1C. Vi kommer att ha musik på fredagar tillsammans med 1C. Under det här musikpasset sjöng vi sånger inför vår FN-samling.

Torsdagens teater var en mix av prat och operamusik. Jättekul att få se och lyssna till något som vi inte brukar se så ofta. Teatern baserades på Rose Lagercrantz bok Mitt lyckliga liv.

Eftersnack med en av skådespelarna:-).

Eftersnack med en av skådespelarna:-).

Barnen har målat fina Monetbroar tillsammans med Teresa. De har också gjort fina teckningar med ordet Hej. De pratade tillsammans med Teresa om varför Hej är ett så viktigt ord.

Vi fortsätter att skriva ordlistor och meningar på datorn. Alla illustrerar till sina ord och meningar. Den här veckan har vi provat att skriva tillsammans med en kompis. Då måste alla träna på att kunna samarbeta.

Kom ihåg läxan tillsammans med idrottskläderna på torsdagar. Vi läser läxan på skolan som de har haft hemma och det blir svårt om inte läxan är med.

Arbetsron fortsätter vi att arbeta med. Det blir fler och fler stunder som är jättebra. I fredags hade vi en jättebra dag. Det var bara samlingen där alla skulle få visa och berätta som blev lite rörig. På morgnarna tar jag emot alla i dörren nu och förbereder dem på att ta en bok och läsa den tills alla har kommit. Skolan börjar 8.10 så det är bra om alla är inne i klassrummet då. Jag vet att det kan bli kaos om det hänt något i trafiken och då är det bara att smyga in annars så vill jag att alla är på plats 8.10. Ni är jätteduktiga på att mejla om era barn ska till tandläkaren osv. och på att skriva in på Schoolsoft om era barn är sjuka.

Ni kan följa bloggen så att ni får uppdateringar när jag har lagt in något. Klicka på följ bloggen. Jag tror inte att föräldrafliken skickar uppdateringar men den uppdaterar jag varje vecka.

Det är utomhusidrott nästa onsdag.

Trevlig helg!
/Carina och Mange

Det här inlägget postades i Fröken. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s