Vecka 35, andra veckan

Hej alla i 1B,

Jösses vad tiden går fort. Den här veckan har vi börjat skriva på datorerna. Vi har pratat om ord och meningar. Vi har tränat på att skriva stora bokstäver på datorn och vi har avslutat meningarna med punkt. När barnen har skrivit en text så skriver vi ut den så får barnen illustrera till sin text. När vi skriver så använder vi talsyntesen Claro Read. Stina, som jobbar på klubben på eftermiddagarna, är med oss två dagar i veckan när vi skriver på datorn.

Vi arbetar med Edimia när vi arbetar med matte på datorn. Vi kommer också att använda oss av Nomp. Båda programmen kan ni gå in på hemifrån när ni har fått lösen. När ni är sjuka eller lediga är det lätt att arbeta med det som vi arbetar med på skolan genom att gå in på dessa program. Barnen har också fått ett mattehäfte som de arbetat med den här veckan. Barnen har sorterat knappar efter färg och form. Vi har haft engelska och barnen har ritat självporträtt med Teresa.

Vi följer Livet i Mattelandet och Livet i Bokstavslandet.

Vi har sett två avsnitt av Mattelandet och ett av Bokstavslandet.

I veckan tog vi upp potatisen som barnen satte i våras när de gick i förskoleklass. Vi har pratat om potatisen och vi har sett en film om Jonas Ahlströmmer som var den förste som verkade för att potatisen odlades i stor skala och användes till människoföda. Mange gjorde potatisklyftor i ugn vilket var populärt bland nästan alla. Några sa att det var den godaste potatisen som de ätit:-). Barnen har också fått med sig några potatisar hem som ni får göra vad ni vill med.

Jag måste ändra lite i schemat i helgen. Barnen har samma sovmorgongrupper men de kommer att ha sovmorgon till 8.50 istället för till 9.40. Jag har pratat både med utefritids och simfritids så de vet om detta.

Kom ihåg att era barn har idrott på onsdagar och torsdagar. Ta också med ombyteskläder till skolan och regnkläder, tack.

Jag kommer att komma lite senare på måndag så Mange har klassen från åtta.

Trevlig helg alla barn och föräldrar i 1B!
Carina och Mange

Det här inlägget postades i Fröken, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s